logo - Nieuwbouw Den Haag
SLUIT

Hotspots

Wonen in
Den Haag

In de buurt van KJ zijn diverse hotspots te vinden, zoals winkels, musea en horecagelegenheden. Er is genoeg te doen en alles is op loopafstand bereikbaar. Ontdek de omgeving van KJ

Het plein - Den Haag

1. Het Plein

Het Plein is een levendig en centraal gelegen plein in Den Haag , gelegen naast het Binnenhof waar de regering en het parlement gevestigd zijn. Het plein wordt omringd door indrukwekkende historische gebouwen en staat bekend om zijn diverse horecagelegenheden die het plein een bruisende sfeer geven. Vanwege zijn centrale ligging vinden er vaak diverse activiteiten plaats , waardoor er altijd wel iets te beleven is. Zo zijn er bijvoorbeeld regelmatig concerten, festivals en markten te vinden. Ook is het plein een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en toeristen om te genieten van een drankje of hapje in een van de vele cafés en restaurant s die het plein te bieden heeft.

Wonen in Den Haag - Passage - KJ Den Haag

2. Passage

De Passage in Den Haag is een winkelgebied dat bestaat uit twee delen: het oude en het nieuwe gedeelte, elk met hun eigen unieke sfeer en een uitgebreid aanbod aan winkels. Het nieuwe gedeelte van De Passage werd in 2014 geopend en verbindt de Grote Markt-straat met de Spuistraat, met een verscheidenheid aan bijzondere winkels. Het gebouw heeft een modern ontwerp en een glazen dak dat zorgt voor een lichte en open sfeer. De gevel aan de Grote Marktstraat is versierd met traditionele Nederlandse keramischetegels in wit en blauw, en een tweezijdig ledscherm dat bijdraagt aan de sfeer van het gebouw. De Nieuwe Haagse Pas sage biedt een unieke en moderne winkeler varing met een divers aanbod van topwinkels.

Wonen in Den Haag - Huis van het Boek

3. Huis van het boek

Het Huis van het Boek is een museum dat de liefde voor boeken viert en bezoekers de kans biedt om de geschiedenis en schoonheid van boeken te ontdekken. Als oudste boekenmuseum ter wereld biedt het de mogelijkheid om middeleeuwse handschriften met handgeschilderde miniaturen op perkament te bewonderen, naast eeuwenoude gedrukte boeken in fraaie leren banden en bijzondere moderne boeken gemaakt door kunstenaars. Het museum toont ook de rol van boeken bij grote maatschappelijke veranderingen en hoe ze ons hebben beïnvloed. Wie geïnteresseerd is in de makers van boeken, kan deelnemen aan workshops en meer leren over letters, papier, illustraties en boekbanden. Dit alles is te zien en te beleven in het huis van verzamelaar baron Willem Hendrik van Westreenen van Tiellandt, waar hij in de 19e eeuw te midden van zijn kostbare boekencollectie woonde.

Wonen in Den Haag - Bijenkorf

4. De Bijenkorf

De Bijenkorf in Den Haag is een van de drie grootste warenhuizen van de keten en bevindt zich in een prachtig gebouw aan de Wagenstraat en de Grote Mark tstraat. Als het meest creatieve, inspirerende en duurzame warenhuis biedt de Bijenkorf een unieke winkelervaring voor iedereen die zich bijzonder wil voelen. De geschiedenis van de Bijenkorf begon in 1870, toen Philip Simon Goudsmit een kleine fourniturenwinkel op de Nieuwendijk in Amsterdam opende en deze Magazijn de Bijenkorf noemde. Na het succes van de eerste winkel verhuisde de Bijenkorf in 1915 naar het beroemde gebouw op de Dam in Amsterdam en volgden er later nog meer winkels in verschillende steden, waaronder Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Amstelveen en Maastricht.

Wonen in Den Haag - Winkelen in de Denneweg

5. Winkelen in de Denneweg

De Denneweg in Den Haag is een levendige straat waar bezoekers van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kunnen genieten van diverse mode en lifestylezaken, cafés, restaurants en culturele instellingen. Deze straat vormt het hart van Buurtschap Centrum 2005 , dat in 1971 werd opgericht en zijn naam ontleent aan een voormalige postcode van de PTT. Het gebied omvat het statige Lange Voorhout, de vele mooie grachten en kleurrijke zijstraatjes van de Denneweg, en wordt begrensd door de Mauritskade, Prinsessegracht, Korte Voorhout, Tournooiveld, Lange Vijverberg, Kneuterdijk en Parkstraat.

Wonen in Den Haag - Paagman

6. Boekhandel Paagman

Bij Paagman willen ze het dagelijkse leven van klanten gemakkelijker en leuker maken door te verrassen, inspireren en verwonderen. Hoewel producten als boeken, films, cartridges, postzegels en koffie elders te verkrijgen zijn, onderscheidt Paagman zich door de samenstelling van het assortiment en klantgerichtheid. Het doel is om buitengewone klant tevredenheid te creëren door te excelleren in elk onderdeel van Paagman, waaronder de website, activiteiten en evenementen, openingstijden, telefonische bereikbaarheid en nieuwsbrieven. Het bedrijf streeft ernaar om elk contact met de klant het hoogtepunt van de dag te maken en doet gewone dingen ongewoon goed. De kleine gebaren zorgen voor een dienst verlening die niet wordt verwacht en waar voor klanten graag terugkomen.