logo - Nieuwbouw Den Haag
SLUIT

Interviews

Ambassadeurs

Er zijn drie verhalen beschikbaar om een beter begrip te krijgen van KJ. Het eerste verhaal is van de architect, die zal vertellen over de keuzes die zijn gemaakt tijdens het ontwerpen van het project en hoe deze keuzes hebben bijgedragen aan het uiteindelijke ontwerp. Het tweede verhaal is van de ontwikkelaars, die uitleggen hoe ze zijn begonnen met het project en wat de uitdagingen waren tijdens het ontwikkelen van KJ. Het derde verhaal is van de landschapsarchitect, die vertelt over hoe het landschap rondom KJ is ontworpen en welke invloed het heeft op het totale project. Door deze drie verhalen te lezen, krijg je een beter begrip van het ontstaan en de achtergronden van KJ.

Nieuwbouw Den Haag - The Valley Artist Impression - KJ Den Haag

Haagse elegantie in eyeline en skyline

KJ Plein nu: een vooral functioneel vervoersplein, waar de nieuwe stad zich in de afgelopen decennia omheen als het ware omheen heeft gevouwen met imponerende iconen zoals New Babylon, de ministeriële grootheden en Stichthage. Aan Powerhouse Architects de vraag om de gegroeide leemte in het midden te op te vullen met een elegant, Haags ontwerp voor een woongebouw én welkomstplein op weg naar Koekamp en de stad. Een ontwerp dat alle kanten van het plein verbindt en de stad aanheelt op een elegante, Haagse manier.

Lees verder

Nieuwbouw Den Haag - The Valley Artist Impression - KJ Den Haag

Een ‘pièce de réstistance’ Van modern gemak en comfort

Een opgetild gebouw met twee torens en een groene valei, waar een fraai stadsplein met duizenden reizigers en bezoekers als het ware ‘onderdoor stroomt ’. René de Wit (Synchroon) en Eric Woerden ( Amvest) zien uit naar de realisatie van KJ, de nieuwe stadshal en het groene plein. Den Haag krijgt met KJ en de gelijk tijdige aanleg van het plein-hal-park een heel nieuw gezicht voor iedereen die er aankomt of vertrekt. En een wereldplek om te wonen. Chic, groot stedelijk en voorzien van alle moderne gemakken.

Lees verder

Nieuwbouw Den Haag - The Valley Artist Impression - KJ Den Haag

‘Zo’n uitgestrekt groengebied midden in de stad vind je nergens anders in west-europa.’

Er is geen binnenstad in West-Europa waar je vanuit de trein zo’n mooi, uitgestrekt park- en bosgebied binnenwandelt als hier, in Den Haag, weet Steven Delva van het gelijknamige, internationale bureau voor landschapsarchitectuur. Een golvend duinlandschap begeleidt bezoekers en bewoners straks vanuit de Stadshal onder KJ door naar het ‘groene fluweel’ van Koekamp, Stadspark, Malieveld en Haagse Bos. Hoe mooi kun je het hebben, als bewoner van KJ.

Lees verder